• Home
  • Prin. L. N Welingkar Institute of Management Development & Research

Prin. L. N Welingkar Institute of Management Development & Research, mumbai

Get Contact Details
No Reviews
By
Content Curator
Updated on - September 1, 2021

Welingkar School is a private school located in India established in 1977. Welingkar Institute has 2 branches Mumbai and Bangalore. Welingkar Institute provides distance education courses to students.

Founded

1977

Director

Uday Salunkhe

Mode of Education

Full-time, Distance, Part-time

Campus

Urban

Application Mode

Online

Campus

390 acres

University Link

https://www.welingkaronline.org/

Distance Course Approval

Welingkar Institute Distance Learning Program has been set up by Distance Education Council (DEC). Institute offers distance learning MBA programs. Its programs have been accredited by DEC.

Welingkar Institute Distance Learning Program was also appraised by DEC in terms of its content, quality of education and its delivery systems.

WE School Distance Courses

Welingkar Institute offers 11 months PG or 6 months Certificate courses to students. Welingkar Institute distance courses are highly in demand among students.

Also, Welingkar Institute offers 2 years Postgraduate Diploma (Hybrid PGDM) in Management to students.

Courses

Duration

PG

11 months

Certificate

6 months

The following courses/specializations are:

Marketing Management

PG Courses

Finance Management

Human Resource Management

Retail Management

Operations Management

Supply Chain

Business Administration

Banking, Investment, Insurance

Hospitality

Healthcare

Travel& Tourism

It and Project Management

Media/ Advertising

Advertising & Public Relations

Certificate Courses

Tax Management

Export Import Management

Business Management

Marketing Management

Materials Management

Human Resource Management

Supply Chain Management

Financial Management

Operations Management

WE School Distance Courses Eligibility

1. Graduate from a recognized university

2. If the candidate has a graduation degree from an international university recognized by IGNOU/UGC/AIU/State universities or AMBA/AACSB/EQUIS.

3. There is no entrance or interview for Hybrid PGDM course.

WE School Distance Courses Fee

Fee for Hybrid Program

Rs.81,000 at the time of enrollment

1st Year

Rs.43,500/-

2nd year

Rs. 42,500/-

WE School Admission

Students need to fill the application form online or the candidates can purchase the application form directly from the institute by paying Rs. 500/- or DD in favor of “Welingkar Institute of Management” payable at Mumbai.

Candidate needs to fill the application form along with all details personal, academic, etc.

Note: If the student is filling the application form online, they will have to print the filled-in admission form and submit it to the university along with the fess.

Documents to be Submitted:

  • 2 passport size photo
  • Experience letter (if applicable)
  • Graduation degree attested by a gazette officer

Candidates can make the fee online or offline.

Online- Debit Card/Credit Card

Offline- Cash/DD

WE School Ranking

  • In Times of India survey 2018, Welingkar Institute ranked 15th in private B-school
  • Secured 4th rank in B-school by Zee Business.
  • Welingkar Institute ranked best institute for Distance Education in the country.

WE School Placement

Welingkar Institute offers a great placement facility to students. Most of the students are got placed in top companies by the institute placement cell. However, the university didn’t provide placement assistance to distance course students. There is no placement facility for distance courses. Those students have to look by themselves for job.

WE School Scholarships

Welingkar Institute does not provide any kind of scholarships to distance course students. Students have to pay their full fee for a particular course.

Facilities to Distance Course Students

  • Study-material can be downloaded by students anytime anywhere. Students have proper access to study material.
  • Students also get video lectures for better understanding of subject.
  • University conducts virtual lectures twice a week from 7 to 9:30 pm. Students need to interact with faculty members and should have laptop, mike or proper internet connection.
  • Students can get the printed material at their postal address.

Contact Details

Admission related queries or other information, candidates can contact on below details:

Address: Prin. L. N. Welingkar Institute of Management Development & Research

Matunga (C.R.) Mumbai-400 019

For Admission Enquiry: +91-22-40514050 / 51

E-mail: admissions.hybrid@welingkarmail.org

Q&A

Q1. Does Welingkar Institute offer distance MBA course?

Ans- Yes, Institute offers distance MBA course to students.

Q2. What courses does Welingkar Institute offer?

Ans- Welingkar Institute offers multiple courses like postgraduate, certificate courses in Digital Marketing, Operations Management, Human Resource Management, etc.

Q3. What is fee structure of Welingkar Institute?

Ans- Fee Structure for every course has been set by the institute already. Candidates need to go to the official website.

Q4. Does Welingkar Institute provide placement assistance to students?

Ans- Yes, University has a placement unit. With this, Institute has placed many students in top companies. But there is no placement facility to distance course students.

Q5. What is the eligibility criteria for Welingkar Institute?

Ans- If you are a graduate having 50% marks then you can enroll in Welingkar Institute distance learning courses.

Q6. Is there an entrance examination?

Ans- No, candidate should be graduate from a recognized university like UGC, AIU.

Q7. Is admission open at Welingkar Institute?

Ans- The admission window will open from May month. Candidate needs to check the website time-to-time.

Q8. Is Welingkar Institute Distance Learning DEC approved?

Ans- Yes, Welingkar Institute has got approval from Distance Education Council (DEC).

Q9. How much percentage is required for admission at Welingkar Institute?

Ans- There is no set criteria for percentage by Institute. But, the candidate should be a graduate.

Q10. How I can get admission at Welingkar Institute?

Ans- Candidate who wants to take admission at Welingkar Institute need to check the eligibility criteria for a particular course. If you fit the eligibility, you can take admission.

FEES & ELIGIBILITY

COURSE FEES ELIGIBILITY
PGDM Rs. 43500 (1st Year Fees) NOT AVAILABLE
PGDM Rs. 43500 (1st Year Fees) NOT AVAILABLE
PGDM Rs. 43500 (1st Year Fees) NOT AVAILABLE
PGDM Rs. 43500 (1st Year Fees) NOT AVAILABLE
PGDM Rs. 43500 (1st Year Fees) NOT AVAILABLE
View All [13]

Prin. L. N Welingkar Institute of Management Development & Research TOP COURSES

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

POST GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT [pgdm]

No Reviews
  • 0 Streams :

Show More

43500
1st Yr Fees

Prin. L. N. Welingkar Institute of Management Development & Research Matunga (C.R.) Mumbai-400 019

mumbai, maharashtra

India

2240514050

admissions.hybrid@welingkarmail.org